Radovanović: Vučić nas se plaši; genocid je počinjen u Prijedoru, ali i Sarajevu

3
Piše: Faruk Vele

Lov na ljude kroz medije

Sporazum za odgovornu Srbiju okuplja ljude koji su, uz ostalo, i za zakonito djelovanje medija.

„U slučaju osvajanja 50 posto glasova u Skupštini Srbije, te ako sadašnja opozicija postane vlast, da se hitno preduzmu mjere koje bi omogućile zakonsko djelovanje medija, što je jedan od suštinskih zahtjeva ne samo opozicije, nego i ljudi u Srbiji... Morao bi se primijeniti zakon da ko laže za to odgovara, ko krade da mu se sudi. Ovdje postoji imitacija medija, to su Vučićevi provladini, vladini mediji, koji se bave prijenosom nekih informacija, a ustvari su užasne trovačnice opsanih podvala i insinuacija nakon kojih je dolazilo i smrtnih slučajeva“, govori Radovanović.

Također, podsjeća u tom smislu na slučaj Olovera Ivanovića.

„Jedan sjajan čovjek koji se zvao Oliver Ivanović je prije četiri godine je ubijen, još uvijek se ne znaju atentatori, i to nakon što su na „Pinku“ Željka Mitrovića, Vučićevog prijatelja, emitovane užasavajuće gotovo potjernice za glavom tog čovjeka. Te procedure se ponavljaju. Bio sam na udarnim informativnim i dezinformativnim emisijama optuživan kao neko ko je optužio Srbiju za više genocida“, dodao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak