Poznati bh. influenseri pozvali građane da izađu i glasaju

11
Radiosarajevo.ba
Poznati bh. influenseri pozvali građane da izađu i glasaju

Poznati bosanskohercegovački influenseri i javne osobe pozvale su građane naše zemlje s pravom glasa da danas izađu i glasaju.

"Dobro jutro. Dosta spavanja. Ustanite odmah. Znate li zašto? Zato što je vrijeme da glasamo. Znači, vozim sada, i sve stari ljudi izašli da glasaju. Samo da znate. Na mladima svijet ostaje", poručio je influenser Mirza Mustafagić.

Jedna od sestara Ramović, Lejla, došla je iz Mostara u Goražde da bi glasala.

Anketa | Večeras počinje Eurosong: Znate li koja je pjesma iz BiH ostvarila najbolji plasman?

Nemojte dozvoliti da vaš listić bude nevažeći: Evo kako ispravno glasati na izborima u BiH

"Došla sam u Goražde. Još uvijek nisam prebacila prebivalište u Mostar, tako da ću glasati u Goraždu", rekla je Lejla u videu snimljenom u subotu i napisala "sutra glasamo".

Jedna od onih koji su pozvali na glasanje je i influenserica Zerina Patković.

"Nadam se da ćete sutra sve svoje obaveze ostaviti, odgoditi i zaboraviti dok ne obavite onu najvažniju i najbitniju stvar, a to je da odete glasati", rekla je Zerina.

Na glasanje je pozvao i poznati bh. interpretator sevdalinki Božo Vrećo.

"Glasao sam i potom otišao u gym. Dan je prekrasan, a sutra odoh mojima", napisao je Vrećo.

Na glasanje je pozvala i bh. glumica i vanredna profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Arna Tanović Branković.

"Samo da napomenem da je moj tata jučer čekao osam sati magnet a naručen je prije dva mjeseca! Ono što mi mislimo da je normalno nigdje drugo nije normalno! Stoga sutra pametno i sebično! Za sebe, da imate prava na normalno zdravstvo, autobuse koji dolaze u minut po rasporedu, puteve koji nas povezuju sa svijetom, da vam djeca imaju sapuna u školskim toaletima, da vaš grad, na primjer divno Goražde, Jajce, Trebinje dobije pozoriste jer to je vazno! Sve ono sto vas cini ljudskim bićem i na šta imate pravo kao ljudska bića", napisala je. 

Glumica i voditeljica Lana Stanišić također je glasala: 

"Ispunila sam svoje građansko pravo i sad imam pravo… da tersam", rekla je. 

Meteorolog Nedim Sladić se također oglasio.

"Danas, 02.10.2022. u Bosni i Hercegovini je pretežno sunčano i ugodno toplo. Hajde da nam tako i ostane poslije ovog dana. Da se i nama konačno nakon 30 godina potpuno razvedri. Glasajte!", napisao je Sladić.

Podsjetimo, biračka mjesta u Bosni i Hercegovini otvorena su od 7 sati, a glasat se može do 19.

Centralna izborna komisija saopćila je u 11 sati da je izašlo 14 posto glasača što je za tri posto više nego 2018. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak