Kršenje izborne šutnje u BiH: Šta su to građani prijavili?

1
Anadolija
Kršenje izborne šutnje u BiH: Šta su to građani prijavili?
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Danas, dan uoči općih izbora u Bosni i Hercegovini, Koalicija “Pod lupom“ nije zabilježila veća kršenja izborne šutnje.

”Kada je u pitanju kršenje izborne šutnje do sada nismo zabilježili veliki broj tih slučajeva. Možemo kazati da ovi slučajevi do sada slučajevi su sporadični i neki od kojih bismo mogli izdvojiti jesu ti da je na primjer danas Vlada RS objavila dva saopćenja koja se tiču davanja finansijske pomoći. Doduše, još dodatno na to, to su slučajevi koji graniče sa zloupotrebom javnih resursa“, kazao je Hasan Kamenjaković, koordinator za odnose s javnosti i medijima Koalicije ”Pod lupom“.

Dodao je i kako su i građani prijavili nekoliko slučajeva koji se odnose na plaćeno oglašavanje putem društvenih mreža ili viber kampanju i izvještavanje medija u vrijeme kada je to zabranjeno.

Najnovija informacija: Priveden otac ubijene Vanje (14)

Najnovija informacija: Priveden otac ubijene Vanje (14)

CIK BiH uvodi historijsku novost: Bit će aktiviran 24-satni TV kanal Opći izbori

CIK BiH uvodi historijsku novost: Bit će aktiviran 24-satni TV kanal Opći izbori

“Mi ćemo sve ove slučajeve, koje do sada obradimo i za koje postoji osnov, već danas proslijediti Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, a svakako pratit ćemo kako će se odvijati situacija i u samom ovom procesu do zatvaranja biračkih mjesta”, kazao je Kamenjaković.

Dodao je kako će Koalicija ”Pod lupom“ će za izborni dan angažovati više od 2.000 posmatrača izbornog dana.

Posmatrači će ispratiti otvaranje biračkih mjesta, cijeli proces glasanja, zatvaranje biračkih mjesta, brojanje glasova i utvrđivanje rezultata.

”Kroz cijeli dan pratit će se pojava izbornih nepravilnosti i raditi na njihovom otklanjanju. Mi ćemo pokušati sutra izaći i sa preliminarnim rezultatima za izbor članova Predsjedništva BiH“, kazao je Kamenjaković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije