Potvrđeno: Predložen pritvor za trojicu osumnjičenih za ubistvo Šveđanina Harrisa Osterdahla

0
A. S.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je pritvor za trojicu osumnjičenih za ubistvo Šveđanina Harrisa Osterdahla, koje se u utorak popodne, 31. oktobra, dogodilo u sarajevskom naselju Stup.

Kako je potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba, pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, odnosno prikrivati dokazi i utjecati na svjedoke ili saučesnike, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog straha da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Podsjetimo, ubijenog Harrisa Osterdahla švedski mediji su povezali sa samim vrhom ozloglašene skupine Foxtrot.

SDP o sastanku SDA u Mostaru: 'Moramo odgovoriti na spinovanje'

Trojica osumnjičeni za njegovo ubistvo uhapšeni su na području Sokoca i Pala.

Lars Harris Osterdahl je osuđen 2017. godine zbog vođenja kriminalnog lanca s drogom. Osuđen je na četiri godine zatvora zbog mita, ilegalne vožnje, ozbiljnih krivičnih djela u vezi sa drogom, krivičnih djela sa oružjem, dopinga i kršenja Zakona o oružju. On je negirao ove optužbe.

Također, njegov brat Dennis je također osuđivan u Švedskoj. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog iniciranja i organizovanja.

Godine 2016. je osuđen zbog krivičnih djela sa oružjem, manjih krivičnih djela sa drogom, vožnje pod uticajem alkohola, teške ilegalne vožnje, krivičnih djela sa drogom i krađe. 2013. godine je osuđen, između ostalog, i zbog priprema za krivična djela sa drogom.

Ubice prateći djevojku saznale da se Osterdahl krije u Sarajevu: Nakon ubistva snimljeni na kamerama

Podsjetimo, do pucnjave je došlo u 16:25 sati u utorak, 31. oktobra, u sarajevskom naselju Bulevar, Općina Ilidža.

Na KCUS su drugom povrijeđenom muškarcu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak