Evo ko je Harris Österdahl (30) koji je ubijen u pucnjavi u Sarajevu

6
Radiosarajevo.ba
Evo ko je Harris Österdahl (30) koji je ubijen u pucnjavi u Sarajevu
Foto: Kolaž / Harris Österdahl je ubijen u pucnjavi u Sarajevu

U pucnjavi koja se desila u sarajevskom naselju Stup ubijen je švedski državljanin, a ranjena je još jedna osoba.

Prema nezvaničnim informacijama, radi se o 30-godišnjem Harrisu Österdahlu. On je u prošlosti osuđivan zbog raznih krivičnih djela. 

Lars Harris Österdahl je osuđen 2017. godine zbog vođenja kriminalnog lanca s drogom. Osuđen je na četiri godine zatvora zbog mita, ilegalne vožnje, ozbiljnih krivičnih djela u vezi sa drogom, krivičnih djela sa oružjem, dopinga i kršenja Zakona o oružju. On je negirao ove optužbe. 

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Niti jedan od petero lovaca u Superpotjeri nije znao odgovor na ovo pitanje. Znate li ga vi?

Također, njegov brat Dennis je također osuđivan u Švedskoj. Osuđen je na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog iniciranja i organizovanja. 2016. godine je osuđen zbog krivičnih djela sa oružjem, manjih krivičnih djela sa drogom, vožnje pod uticajem alkohola, teške ilegalne vožnje, krivičnih djela sa drogom i krađe. 2013. godine je osuđen, između ostalog, i zbog priprema za krivična djela sa drogom.

Podsjetimo, do pucnjave je došlo u 16:25 sati u utorak, 31. oktobra, u sarajevskom naselju Bulevar, Općina Ilidža. Na KCUS su drugom povrijeđenom muškarcu konstatovane lakše tjelesne povrede.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije