Potvrđeno: Pokrenuta smjena Senaida Memića, evo ko će biti novi ambasador BiH u Maleziji

0
N. Ž.
Potvrđeno: Pokrenuta smjena Senaida Memića, evo ko će biti novi ambasador BiH u Maleziji

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović pokrenuo je proceduru za smjenu ambasadora BiH u Maleziji Senaida Memića. 

To je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio i savjetnik Denisa Bećirovića za vanjsku politiku Alija Kožljak

"Danas je i formalno pokrenuta procedura za smjenu ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića. Denis Bećirović je zatražio hitnu sjednicu Predsjedništva BiH kako bi se razmatrala ova smjena", rekao je Kožljak za naš portal. 

Sjajne vijesti na Grbavici: FK Željezničar okončao 2023. godinu u plusu više od 1.500.000 KM

Poznato je i ime osobe koja bi Memića trebala da zamijeni. 

"Radi se o Edinu Jahiću. On je čovjek koji je školovan u Maleziji, radio je na međunarodnoj saradnji naše zemlje i Malezije, te zna strane jezike", potvrdio je Kožljak. 

Denis Bećirović zatražio smjenu uhapšenog ambasadora BiH Senaida Memića

Savjetnik članu Predsjedništva BiH očekuje da će sjednica biti održana u narednih 48 sati, kada će ove informacije dobiti i službenu potvrdu. 

Podsjetimo, Senaid Memić je uhapšen u Sarajevu 11. maja. On se tereti da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO 'Brajlović. 

Obnaša funkciju ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji od jula 2020. godine

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak