Advokat Senaida Memića za Radiosarajevo.ba: 'Nema nikakvog osnova za pritvor'

4
N. Ž.
Advokat Senaida Memića za Radiosarajevo.ba: 'Nema nikakvog osnova za pritvor'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Priveden Senaid Memić

Advokat bivšeg načelnika općine Ilidža i sadašnjeg ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, Amir Hadžić, rekao je kako nema razloga za pritvaranje njegovog klijenta. 

Hadžić je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba objasnio šta očekuje od nastavka pravnog procesa, nakon što je danas, 12. maja, održano prvo ročište

"Sada očekujemo odluku suda. Nema nikakvog osnova za pritvor. On više nije na poziciji gdje se mogu donositi ovakve odluke. 

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

I danas kiša: Objavljena prognoza do ponedjeljka - evo kad se vraća sunce

Također, pokušali smo objasniti sudu da je sve bilo po slovu zakona, te da je mnogo vremena prošlo od krivičnih djela za koje se tereti", izjavio je advokat Senaida Memića. 

Komentarisao je i budućnost bivšeg načelnika općine Ilidža na njegovoj trenutnoj poziciji. 

Priveden Senaid Memić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Priveden Senaid Memić

"On već duži vremenski period želi da dâ ostavku. Mogu reći da će on to uraditi prvom prilikom", rekao je na kraju razgovora za naš portal Amir Hadžić. 

Podsjetimo, Senaid Memić je uhapšen u četvrtak, 11. maja, a tereti se da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO Brajlović

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije