Željko Komšić podržao inicijativu za smjenu Senaida Memića: 'Čekamo prijedlog Bećirovića'

6
Fena
Željko Komšić podržao inicijativu za smjenu Senaida Memića: 'Čekamo prijedlog Bećirovića'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Željko Komšić

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić podržao je inicijativu svog kolege iz Predsjedništva Denisa Bećirovića za smjenu ambasadora BiH u Maleziji Senaida Memića koji je uhapšen zbog optužbi za zlouporebu položaja dok je bio načelnik Općine Ilidža.

"Da, podržavam! Čekamo prijedlog Bećirovića", rekao je Komšić, misleći na prijedlog za novog ambasadora u Maleziji.

Postupajuće tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) predložile su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom Senaidu Memiću, bivšem općinskom načelniku Ilidže i aktuelnom ambasadoru Bosne i Hercegovine u Maleziji.

Mate Rimac otvoreno i emotivno o situaciji u Livnu: "Naučio sam dobru lekciju"

Mate Rimac otvoreno i emotivno o situaciji u Livnu: "Naučio sam dobru lekciju"

Pritvor osumnjičenom je predložen zbog opasnosti od bjekstva, zatim od opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Senaid Memić je uhapšen u četvrtak, 11. maja, a tereti se da je tokom mandata od 2013. do polovine 2017. godine nezakonito izdao više dozvola u vezi gradnje objekata investitora Panamera, Malak group te parking Općine Ilidža koji je dat na korištenje UO Brajlović. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije