Postupak protiv prof. dr. Gavrankapetanovića: Najavljeni protesti boraca uoči pressa

Radiosarajevo.ba
Postupak protiv prof. dr. Gavrankapetanovića: Najavljeni protesti boraca uoči pressa

Pamtim riječi Alije Izetbegovića u knjizi "Sjećanja" u kojoj on piše: "U školi smo naučili da je čovjek ušao u historiju i postao „historijsko biće“ kada je naučio da piše. Ali postao je to što jeste, dakle čovjek, kada je naučio da govori, da saopći svoju misao. A onda su došli neki i zabranili mu da govori, izmislili famozni „verbalni delikt“, delikt riječi, i vratili ga u mrak iz kojeg je došao“.

Tako nam je komentirao prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, kada smo ga upitali "da li će doći na konferenciju za medije Ljekarske komore Kantona Sarajevo, koju je organizirala prof. dr. Ksenija Miladinović, na koju je i on pozvan".

Podsjetimo, mnogo se bure podigla u javnosti oko licence prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, jer u slučaju "Nadin" nije stao iza Referentnog centra, nakon čega je protiv njega pokrenut postupak, u kojem slijedi moguće i oduzimanje licence.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak