Izabrani tajnim glasanjem: Ovo su imena novih potpredsjednika SDA

5
Radiosarajevo.ba

U Sarajevu je u toku Osmi Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem se biraju predsjednik i potpredsjednici Stranke, te članovi Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora.

Bakir Izetbegović treći put je izabran za predsjednika Stranke demokratske akcije.

Protiv je bilo osam delegata i jedan je bio suzdržan.

Sanel Kajan objavio dramatičan post: 'Voz koji je iz Sarajeva krenuo ka Mostaru, iskočio je iz šina'

Za potpredsjednike SDA tajnim glasanjem izabrani su Mirsad Mujić, Ramiz Salkić, Fadil Novalić, Mirsad Zaimović, Edin Ramić, Šerif Špago, Aida Obuća, Muamer Zukić i Haris Zahiragić.

Od utrke za predsjednika odustao je Safet Softić, a Adil Osmanović koji je također bio na kandidatskoj listi za stranačkog predsjednika, nije došao na Kongres.

Tokom noći bit će nastavljeno brojanje glasova za Glavni odbor, Etički odbor i Nazdorni odbor.

Podsjetimo, na Kongres su došle i inostrane zvanice, poput Zafee Sirkaya, Meryem Goka i Ahmet Bilal Kiymaz, predstavnici stranke AK Party, zatim generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, ambasador Azerbejdžana Vilayet Gulive, ambasador Palestine Rezek Namura, ambasador Mađarske Posa Krisztian, ambasador Kine Ji Ping...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak