Počeo kongres SDA: Stigli Bakir i Sebija Izetbegović, Novalić, Turković, Džaferović...

5
Radiosarajevo.ba
Počeo kongres SDA: Stigli Bakir i Sebija Izetbegović, Novalić, Turković, Džaferović...
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir i Sebija Izetbegović

U sarajevu je započeo Osmi Kongres Stranke demokratske akcije (SDA) na kojem će biti birani predsjednik i potpredsjednici Stranke, te članovi Glavnog, Nadzornog i Etičkog odbora.

Kandidat za stranačkog predsjednika je Bakir Izetbegović, koji je i u prethodnom periodu bio na čelu SDA.

Osim delegata stranke DA, na Kongres SDA stigle su brojne zvanice, predstavnici političkih subjekata iz Bosne i Hercegovine i iz inostranstva.

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

SDA objavila dokument na 14 stranica: Pročitajte 'Hronologiju Trojkinog popuštanja i izdaje'

Na Kongresu se nije pojavio Šemsudin Mehmedović.

Zvanice su prostizale čak i sat vremena prije početka Kongresa, a među njima su i Fadil Novalić, Aida Obuća, Bisera Turković, Amor Mašović, Šefik Džaferović, Sedin Kahriman, Ramiz Salkić, Faruk Kapidžić, Irfan Halilagić, Nezim Halilović.

Na Kongres su došle i inostrane zvanice, poput Zafee Sirkaya, Meryem Goka i Ahmet Bilal Kiymaz, predstavnici stranke AK Party, zatim generalni sekretar Demokratske fronte Dženan Đonlagić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević, ambasador Turske u BiH Sadik Babur Girgin, ambasador Azerbejdžana Vilayet Gulive, ambasador Palestine Rezek Namura, ambasador Mađarske Posa Krisztian, ambasador Kine Ji Ping...

Izborna komisija SDA je na sjednici krajem septembra utvrdila kandidata za predsjednika i listu kandidata za potpredsjednike SDA. Konstatovala je da je jedini kandidat za predsjednika Stranke koji ispunjava statutarne uvjete Bakir Izetbegović.

Kako je tada saopćeno, kandidata za predsjednika SDA Bakira Izetbegovića predložilo je 95 općinskih/gradskih organizacija, svih devet kantonalnih i svih šest regionalnih organizacija, te organizacija SDA Brčko Distrikta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije