Oglasili se bh. meteorolozi: Dolaze nam pljuskovi i osjetan pad temperatura

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se bh. meteorolozi: Dolaze nam pljuskovi i osjetan pad temperatura

Polako ali sigurno, dolaze nam nešto ugodniji i podnošljiviji ljetni dani. Do kraja ove sedmice postepen, a prema sredini iduće i osjetniji pad temperatura, objavili su bosanskohercegovački meteorolozi danas, 19. jula.

Kako navode, očekuje nas i više nestabilnog vremena, ali padavine i dalje lokalne. Međutim svakodnevna pojava lokalnih pljuskova na kraju bi rezultovala tome da veći dio zemlje do kraja jula dobije barem prolazno kišu. Dodaju i da će najmanje padavina biti na jugu zemlje.

Podsjećamo i na prognozu Federalnog hidrometeorloškog zavoda.

Zmajice protiv Srbije u baražu za Europsko prvenstvo

Danas u našoj zemlji sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne i tokom noći se očekuju pljuskovi sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti i izraženiji. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 28 do 34, na jugu 40 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne i dio večeri se očekuju pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 34 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak