Novo zaduženje: Vlada FBiH pokreće aukciju trezorskih zapisa u vrijednosti od 20 miliona KM

3
Radiosarajevo.ba
Novo zaduženje: Vlada FBiH pokreće aukciju trezorskih zapisa u vrijednosti od 20 miliona KM

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine objavila je planove za novu emisiju trezorskih zapisa u vrijednosti od 20 miliona KM. 

Ovim zaduženjem Vlada nastoji pokriti tekuće potrebe, a aukcija će biti održana na Sarajevskoj berzi. 

Aukcija će se održati 10. septembra, a vrijednosni papiri dospijevaju za godinu dana, 10. septembra sljedeće godine. Planirani iznos emisije je 20.000.000 KM, a nominalna vrijednost je oko 10.000 KM.

Mesut zapanjuje svojim izgledom: Pogledajte kako je nekadašnji svjetski prvak izgradio tijelo

Poziv je objavljen na web stranicama SASE i Federalnom ministarstvu finansija

U mnogim medijma se prenosi informacija da je ovo pitanje prioriteta u trošenju javnih sredstava. 

FBiH se časti luksuzom dok građani osjećaju svaku marku: Vlada troši 1,6 miliona na automobile

Samo prije godinu dana, u 2023. godini, ovaj saziv Vlade Federacije BiH planirana sredstva za nabavku vozila preusmjerio je za liječenje djece oboljele od cistične fibroze, a ubrzo nakon toga odlučili su se na ispunjavanje starih želja.

Novi vozni park federalnog premijera, pojedinih ministara, predsjednice Federacije BiH i direktora određenih federalnih institucija, građane je koštao 1,6 miliona maraka.

Najskuplji modeli, od 150 hiljada maraka, rezervisani su za predsjednicu Federacije BiH Lidiju Bradaru i federalnog premijera Nermina Nikšića.

"Sad nas napadaju što smo kupili vozila, pa ako bih se osvrtao na sve laži koje su nam stavljali na teret, ovo je barem istina. Ništa nijednog trenutka nije bilo skriveno i nabavka je obavljena potpuno transparentno za sve institucije u FBiH objedinjeno, putem javnih procedura", rekao je premijer FBiH Nermin Nikšić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak