Nova reakcija na incident kojeg je navodno napravila Sebija Izetbegović na KCUS-u

8
Radiosarajevo.ba
Nova reakcija na incident kojeg je navodno napravila Sebija Izetbegović na KCUS-u

Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo oglasio se povodom incidenta koji se desio na Univerzitetskom kliničkom centru u Sarajevu, a kojeg je navodno napravila bivša direktorica ove institucije Sebija Izetbegović. 

Saopštenje Sindikata nemedicinskih radnika u zdravstvu KS prenosimo u cijelosti: 

"Cijeneći da je Said Spiljak radnik KCUS-a i član našeg sindikata-Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo, imamo zakonsku i moralnu obavezu da Vam se obratimo ispred Sindikata i u ime svih naših članova.

Bećirović u UN: Nema nijednog razloga da bilo koja država ne glasa za rezoluciju o Srebrenici

Smatramo da su u konkretnom slučaju povrijeđena ljudska prava našeg člana zagarantovana
Ustavom i zakonom. Radnik KCUS Said Spiljak je u okviru obavljanja svog redovnog posla bio na svom radnom mjestu i obavljao poslove u okviru svog radnog mjesta poštujući sva pravila i procedure utvrđene unutrašnjim aktima KCUS-a.

Ovaj nemili događaj u vidu napada predstavlja ne samo ometanje istog u obavljanju svog posla već i uvredu njegove ličnosti i dostojanstva. Diskriminacija po bilo kom osnovu ne može biti i ne smije proći nekažnjeno, jer u protivnom postaje pravilo ponašanja određenih moćnika i manifestacija moći nad drugima.

Foto: Sindikat nemedicinskih radnika u zdravstvu KS: Reakcija na navodni incident na KCUS-u

Zahtjevamo od Vas kao rukovodioca da u okviru zakonskih i drugih propisa pokrenete postupak i preuzmete mjere u cilju utvđivanja svih relevantnih činjenica te u skladu sa istim donesete odgovarajuće odluke, a sve u interesu zaštite prava i interesa našeg člana."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak