Nenad Nešić se oglasio nakon izlaganja Elmedina Konakovića u UN-u: "Bruka za BiH"

8
Radiosarajevo.ba
Nenad Nešić se oglasio nakon izlaganja Elmedina Konakovića u UN-u: "Bruka za BiH"

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić se oglasio na X (bivši Twitter) nakon što je ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković govorio na sastanku ministara vanjskih poslova nesvrstanih zemalja. 

Podsjetimo, govor Elmedina Konakovića na ministarskoj konferenciji zemalja Pokreta nesvrstanih u UN-u izazvao je histeriju u bh. entitetu RS i Srbiji.

"Samo neko ko nije dostojan pozicije na kojoj se nalazi može dati moralne lekcije Srbiji na temu rata i Srebrenice pred državama koje su bile suzdržane po pitanju rezolucije.

Kada je već pomenuo Srbiju u kontekstu stradanja u Palestini, Konaković je mogao samo da pohvali odnos Srbije prema nesreći koja je zadesila ljude na Bliskom istoku.

Iz PDA objavili snimak i tvrde: Aktivista SDA je napao našeg člana!

Dok im je 'demokratski svijet' dizao žice i ograde, Srbija ih je dočekala raširenih ruku, nahranila i obezbijedila tople krevete.

Konaković u New Yorku: 'Kao žrtve genocida zahtijevamo da se zaustave brutalni zločini u Gazi'

Neki od njih su zauvijek ostali u Srbiji pod utiskom da su konačno negdje prihvaćeni kao ljudi. Zašto 'hrabri Konaković' nije skupio hrabrosti da osudi one čije su žrtve ti nesretni ljudi? Da li zato što mu nisu bili odbojni kada su nametnuli i suspendovali Ustav FBiH da bi on bio dio vlasti?"

Za medije bh. entiteta RS rekao je da prema njegovim riječima "srpski narod je najveća žrtva ratnih stradanja na Balkanu u proteklom vijeku i, ma koliko Konaković želio, ne mogu se izbrisati ni stradanja u Balkanskim ratovima, Prvom svjetskom ratu, kao ni ona u Drugom svjetskom ratu".

Također, nazvao je izlaganje ministra Elmedina Konakovića "brukom za BiH". 

Izjavu ministra Elmedina Konakovića nakon reakcija iz bh.entiteta RS možete pročitati OVDJE

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak