Elmedin Konaković: 'Pozivamo ove koji nas napadaju neka javno stanu pred ljude i to nam kažu'

13
Radiosarajevo.ba
Elmedin Konaković: 'Pozivamo ove koji nas napadaju neka javno stanu pred ljude i to nam kažu'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković

Predsjednici stranaka Trojke Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (Naša stranka) održali su press konferenciju o aktuelnim temama u državi.

Nakon lidera SDP-a i Naše stranke, obratio se i lider NIP-a, Elmedin Konaković. Otvorio je svoje izlaganje objašnjenjem kada smatra da se krenulo sa napadima na stranke Trojke.

"Osmišljeni koncept počinje u Neumu kada smo nakon pregovora u kojima smo pokušali doći do rješenja imali finu izjavu predsjednika SDA kako smo bili konstruktivni i tražili zajednička rješenja. Bio sam prijatno iznenađen dok nije došao kući i došao na FTV i krenuo sa pričom kako smo nešto izdali, predali HDZ-u. Vrijeme je da razbijemo te laži.

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Ubrzajmo trendove sporom modom: Zašto je upcycling fashion važna tema za budućnost?

Izetbegović je u Neumu rekao suhu istinu kako je 2022 u Vladi FBiH i Vijeća ministara imala manje pozicija od HDZ-a. Tada su imali po tri HDZ i SDA a SNSD četiri. Danas trojka ima četiri a HDZ i SNSD po tri.

U Vladi FBiH, danas sam SDP ima više ministara od HDZ.

Najveći dio njihovih trgovina, mi smo već popravili, a kruži narativ da smo servilni i da udovoljavamo HDZ-u. Kažu da smo isporučili sigurnosni sektor jer je Nešić ministar sigurnosti, a propuste reći važna ministarstva koja imamo. Fortino ministarstvo smatram važnijim od ministarstva sigurnosti.

Bivši KOS-ovci, obavještajci su ovaj sistem i prije razarali i danas to rade, ovaj put za bivši režim", rekao je Konaković.

Nikšić na pressici: 'Niz je netačnih i paušalih navoda da se enormno zadužujemo, nećemo šutjeti'

Nikšić na pressici: 'Niz je netačnih i paušalih navoda da se enormno zadužujemo, nećemo šutjeti'

Govoreći o problemima koje je prouzrokovala bivša vlast Konaković tvrdi da je u Mostarskom sporazumu Izetbegović potpisao legitimno predstavljanje. Također je govorio i o NATO integracijama i napomenuo na izjave Bakira Izetbegovića.

"Što su nas skinuli sa puta za NATO, na put za podršku je jedna od najvećih pogrešaka. Izetbegović je imao famoznu izjavu 'ako neće Srbi, nećemo ni mi u NATO', što govori o njegovom laicizmu".

Konaković je rekao i da su često bili meta napada jer se konstantno spominje da su spremni usvojiti Izborni zakon "po mjeri Dragana Čovića" .

"Nikada i nigdje nismo uopće razgovarali da se donosi Izborni zakon po Čovićevom modelu", naglasio je Konaković.

Dodao je Konaković i da štite državnu imovinu na sve načine, te da su usvojili dva rekordna budžeta.

Edin Forto: "Želim nov tramvaj, najskuplji, jer naši građani to zaslužuju"

Edin Forto: "Želim nov tramvaj, najskuplji, jer naši građani to zaslužuju"

"Spočitavan nam je smanjen budžet Ministarstva odbrane i Granične policije, a danas primamo nove ljude", rekao je Konaković i dodao da je jedini problem to što nisu najbolje iskomunicirali anomalije koje su zatekli kada su preuzeli vlast

Konaković je govorio i o izboru Vukoje i tvrdnjama da će tako SNSD i HDZ "raskrčit" državu, ali nedavne presude Ustavnog suda govore drugačije.

Konaković je dodao i da "Milorad Dodik je danas u goroj situaciji nego što je ikada bio".

Na kraju, Konaković je pozvao na medijsko sučeljavanje lidera DF-a i SDA sa liderima trojke.

"Pozivamo lidere stranaka koje nas napadaju da javno pred ljudima razgovaraju sa nama o stvarima za koje nas napadaju", rekao je Konaković.

Prvi se medijima obratio lider SDP-a, Nermin Nikšić, njegovo izlaganje možete pročitati na linku OVDJE.

Nakon Nikšića, govorio je Edin Forto iz Naše stranke, a njegovo obraćanje medijima možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije