Nedim Sladić ima novu prognozu: "Koliko god čudno zvučalo, samo čekajte Božić"

4
Radiosarajevo.ba
Nedim Sladić ima novu prognozu: "Koliko god čudno zvučalo, samo čekajte Božić"

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić na Facebooku je ponovo objavio vremensku prognozu gdje se osvrnuo na neobično visoke temperature zraka za ovaj period godine.

"Bjelašnica (2067 m.n.v) trenutno 5,8 °C. Kredarica (2515 m.n.v) je danas bila na 8 °C.

Nizine su hladnije i to je izvrstan pokazatelj temperaturne inverzije. I koliko god to čudno zvučalo, bit će i još toplije. Samo sačekajte Božić", napisao je Sladić.

Učenica (13) se porodila tokom školskog izleta: Niko nije primijetio da je djevojčica trudna

Raste temperatura u toku dana, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja vikenda

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je ranije prognozu do nedjelje:

U četvrtak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 7 do 14 °C. 

U petak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 7 do 14 °C. 

U subotu, pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C. 

U nedjelju, pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak