Raste temperatura u toku dana, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja vikenda

0
Radiosarajevo.ba
Raste temperatura u toku dana, a evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja vikenda
Foto:A.K./Radiosarajevo / Vječna vatra

Jutros je u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u Hercegovini pretežno vedro.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Sokolac -8; Bugojno, Srebrenica -4; Bijeljina, Sarajevo -3; Sanski Most, Tuzla -2; Banja Luka, Doboj, Ivan Sedlo, Prijedor, Široki Brijeg, Stolac, Zenica -1; Gradačac, Zvornik 0; Livno, Mostar 1; Trebinje 2; Drvar 4; Neum 6; Bjelašnica 7; Bihać 9 stepeni; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. Vjetar slab južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 7 do 14 °C.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa maglom u nižim dijelovima grada. Tokom dana djelimično smanjenje naoblake. Dnevna temperatura oko 7 °C.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na većinu ljudi. Nakon vedrije noći, jutarnji sati će biti osjetno hladniji, naročito u unutrašnjosti, stoga je neophodno biti oprezniji, posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura. Izvjesna je u unutrašnjosti i pojava magle te porast zagađenja zraka u gradovima. U nastavku dana će otopliti, uz sunčane intervale, biće ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Objavljena je prognoza do nedjelje:

U četvrtak 22.12.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla. Vjetar slab južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 1 do 7, a dnevna od 7 do 14 °C. 

U petak 23.12.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama sa maglom. Jutarnja temperatura od 2 do 8, a dnevna od 7 do 14 °C. 

U subotu 24.12.2022., pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 14 °C. 

U nedjelju 25.12.2022., pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima ponegdje u Bosni je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevna od 8 do 14 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije