Nova objava Nedima Sladića mnoge (ne)će obradovati: 'Evo do kada nema snijega...'

13
Radiosarajevo.ba
Nova objava Nedima Sladića mnoge (ne)će obradovati: 'Evo do kada nema snijega...'
Foto: Facebook/Nedim Sladić / Sladić otkrio kakvo nas vrijeme očekuje

Bosanskohercegovački meteorolog Nedim Sladić na Facebooku je ponovo objavio vremensku prognozu skoro pa do kraja 2022. godine.

Poznati meteorolog sve pojasnio u dvije rečenice.

"Bez snijega najmanje do 26. 12. Ski-centri mogu slobodno staviti ključ u bravu", napisao je Sladić na Facebooku.

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Influenserica Adna Helić puštena na slobodu: Evo šta je tražilo Tužilaštvo

Prognoza Nedima Sladića
Foto: Facebook: Prognoza Nedima Sladića

S druge strane, meteorolog HRT-a Zoran Vakula također je otkrio kakva nas zima očekuje, te kako će vrijeme biti za blagdane, a objasnio je i ekstremnu kišu koja je uzrokovala poplave.

"Snijega će ove godine ponovno biti, ali mala je vjerovatnost da ćemo imati dugotrajnije snježno razdoblje s snježnim nanosima. Snijega je već bilo i prije zime tokom jeseni, u nižim predjelima se sad nastavio", izjavio je Zoran Vakula.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Ona kaže da će pahulje lepršati pomalo u drugom dijelu noći s petka na subotu.

"Nakon toga sljedeću sedmicu ne vjerujem da će biti snijega. Nisam siguran koliko će doći do naglog zahladnjenja do Božića. Ne bi htio davati nadu onima koji se nadaju bijelom Božiću ili barem Badnjaku", rekao je Vakula.

I ekipa meteorologa sa FHMZ na svojoj najnovijoj prognozi najavila je da neće biti većeg snijega.

Tek za subotu, 17. decembra, prognoziraju malo snijega ili susnježice. U ostalim danima bez snježnih padavina.

Objavljena je prognoza do utorka:

subotu 17.12.2022., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša u većem dijelu naše zemlje. Na krajnjem sjverozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. U ostatku dana lokalno i povremeno slabi pljuskovi na području Hercegovine, a u Bosni povemeno slaba rosulja. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Temperatura zraka u Bosni od 2 do 8, a u Hercegovini od 10 do 16 °C. 

Proljeće u decembru: Detaljna prognoza za vikend, evo kada stiže zahlađenje

Proljeće u decembru: Detaljna prognoza za vikend, evo kada stiže zahlađenje

nedjelju 18.12.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 9 do 14 °C. 

ponedjeljak 19.12.2022., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 °C. 

utorak 20.12.2022., u Bosni po kotlinama i uz rijčne tokove magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije