Proljeće u decembru: Detaljna prognoza za vikend, evo kada stiže zahlađenje

1
Radiosarajevo.ba
Proljeće u decembru: Detaljna prognoza za vikend, evo kada stiže zahlađenje
Foto:A.K./Radiosarajevo / Ilustracija

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša je zabilježena u Hercegovini i na jugoistoku Bosne.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica 3; Bihać 4; Sanski Most 5; Gradačac 9; Ivan Sedlo, Tuzla 10; Zenica 11; Livno 12; Drvar, Sarajevo, Široki Brijeg 13; Bugojno 14; Mostar 15; Stolac 16; Neum 17; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 932 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine tokom dana uglavnom u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne, a u noći u većem dijelu zemlje. Intenzivnije padavina u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje je moguća i grmljavina. Vjetar u Posavini slab, a u ostatku zemlje umjeren do pojačan južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 13 do 19 °C.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom povremeno. Dnevna temperatura oko 16 °C.

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

Poznati meteorolog Zoran Vakula otkrio kakva nas zima očekuje

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike su nepovoljne. Pogoršanje praćeno padavinama, uz neuobičajeno visoke temperature i jače udare juga, postepeno će zahvatiti cijelu zemlju. Hronični bolesnici trebali bi reducirati aktivnosti. Moguće su meteopatske reakcije u vidu malaksalosti, reumatskih bolova, nervoze, dekoncentracije. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu 17.12.2022., pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša u većem dijelu naše zemlje. Na krajnjem sjverozapadu Bosne je moguć slab snijeg ili susnježica. U ostatku dana lokalno i povremeno slabi pljuskovi na području Hercegovine, a u Bosni povemeno slaba rosulja. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini južni i jugoistočni. Temperatura zraka u Bosni od 2 do 8, a u Hercegovini od 10 do 16 °C. 

U nedjelju 18.12.2022., u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 9 do 14 °C. 

U ponedjeljak 19.12.2022., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u većem dijelu zemlje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 10 do 14 °C. 

U utorak 20.12.2022., u Bosni po kotlinama i uz rijčne tokove magla i niska naoblaka. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije