Nedeljko Elek i Ljubiša Ćosić naredili cijepanje zastave BiH na Jahorini: Slijede krivične prijave

20
Radiosarajevo.ba
Nedeljko Elek i Ljubiša Ćosić naredili cijepanje zastave BiH na Jahorini: Slijede krivične prijave

Uništena je zastava Bosne i Hercegovine i to dan nakon što su je pripadnici Gorske službe spašavanja - GSS Novi Grad Sarajevo postavili na jahorinskom vrhu Košuta.

Tim povodom oglasio se Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad, koji je najavio da je protiv Nedeljka Eleka i Ljubiše Ćosića podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela oštećenja i otuđenja tuđe stvari.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Sjećate li se talijanskog novinara koji je proveo mjesece u opkoljenom Sarajevu?

"Da stvar bude gora iza ovog poteza stoje vlasti entiteta RS iako se zastava ne nalazi na teritoriji tog entiteta nego duboko na prostoru općine Trnovo u Federaciji BiH. Zastava će naravno ponovo biti vraćena, a protiv Nedeljka Eleka podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela oštećenja i otuđenja tuđe stvari.
 
Iza uklanjanja zastave javno su stali predsjednik Nadzornog odbora ski centra Jahorina Nedeljko Elek i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić iznoseći neistine da se radi o prostoru entiteta RS i nebuloze kako na Jahorini može stajati jedino zastava republike srpske, simboli nemanjića itd", napisao je u objavi na Facebook načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić.

Inače, Nedeljko Elek, predsjednik Nadzornog odbora Olicimpijskog centra Jahorina, poručio da se "na Jahorini neće vijoriti nijedna zastava, osim zastave bh. entiteta RS".

Visina jarbola na kojem je bila zastava BiH iznosi 12 metara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (20)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak