Nastavak akcije u predmetu Dženan Memić: "Jako je mukotrpno i iscrpljujuće"

8
Radiosarajevo.ba
Nastavak akcije u predmetu Dženan Memić: "Jako je mukotrpno i iscrpljujuće"

U Sarajevu je danas po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine nastavljena akcija u predmetu 'Dženan Memić'.

U petak su pripadnici MUP-a KS vršili pretrese na nekoliko lokacija i priveli na saslušanje više policajaca. Kako smo ranije pisali, radi se o pripadniku Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojši Veljoviću (penzionisan u međuvremenu) te pripadnicima MUP-a KS Jasminu Turčalu, Nemanji Jankoviću, Elvedinu Boji i Veliboru Ristivojeviću.

Danas je akcija nastavljena, a advokat porodice Memić Ifet Feraget kaže za portal Radiosarajevo.ba da detalje ne može otkriti.

Bihać jutros topliji od Neuma: Danas sunčano i do 26 stepeni - evo kad dolazi promjena vremena

Muriz Memić komentirao policijsku akciju danas: Otkrio i šta ga je nedavno posebno zaboljelo

"Samo mogu reći da je u pitanju nastavak istrage. Bilo bi malo neprofesionalno da otkrivam ostale detalje. U pitanju je jako mukotrpna i iscrpljujuća istraga. Nije nam trebalo sedam godina da ovo počnemo rješavati, moglo se riješiti u Kantonalnom tužilaštvu za sedam minuta", kazao je Feraget za naš portal.

"Radujem se tome da MUP KS ima priliku dokazati da tamo radi 99 posto časnih osoba i da se bore protiv onih 1 posto nečasnih", dodao je Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak