Narod i pravda Općine Centar: "Držimo se procedura, a kada donesemo odluku ona će biti javna"

5
Radiosarajevo.ba
Narod i pravda Općine Centar: "Držimo se procedura, a kada donesemo odluku ona će biti javna"

Općinska organizacija Naroda i Pravde Centar obavila je razgovore sa svim kandidatima za načelnika Općine Centar, izuzev Srđanom Mandićem, a u skladu sa ranije iznesenim stavovima organa.

Razgovori su obavljeni kako bi kandidati za načelnike imali priliku da predstave svoje planove i programe i odgovore na pitanja članova i kandidata Naroda i Pravde, a s ciljem dobijanja detaljnijeg uvida i donošenja odluke o podršci statutarnih organa nekome od kandidata.

Podsjećamo, iz Naroda i pravde, u julu 2024. godine, dato je saopćenje u kojem se navodi da "Narod i pravda Centar će u narednom periodu, isključivo na osnovu ponuđenih programa ostalih kandidata za načelnika, a koji budu najsličniji principima NiP-a, odlučiti kome će dati podršku. Dakle, tek nakon što sagledamo predstavljene programe kandidata, odlučit ćemo kome ćemo dati podršku”. U ovoj izjavi su ponovili stav kako sigurno neće dati podršku aktuelnom načelniku Općine Centar, Srđanu Mandiću.

Ismail Barlov nakon takmičenja dočekan u školi: U njegovu čast otpjevana pjesma

"Mandiću definitivno nećemo dati podršku jer je izigrao sarajevski dogovor i počinio niz nezakonitih radnji u ovom mandatu".

"Ovim putem Narod i Pravda Centar prije svega iskazuje žaljenje što je dovedena u situaciju da kao stranka sa najvećim brojem vijećnika i najaktivnijim i najproduktivnijim klubom u Općinskom vijeću u proteklom mandatu nje bila u prilici ponuditi svog kandidata za načelnika, zbog poštivanja koalicijskog dogovora između stranaka Trojke u KS.

S obzirom na takvu situaciju održani su sastanci sa svim kandidatima i u narednim danima zvanični organi stranke NiP Centar će odlučiti kome će dati podršku.

Elmedin Konaković: 'Dodik ide na sud i šuti, to je dokaz koliko smo ojačali institucije'

NiP Centar u skladu sa Statutom stranke, ali primarno zbog obaveze prema građanima polaže pravo da u interesu lokalne zajednice izabere kandidata za kojeg smatra da će uraditi najbolji posao u naredne četiri godine.

Ovim putem još jednom napominjemo da su sve informacije o tome da je ova Organizacija odlučila dati podršku, a koje se proteklih dana pojavljuju u medijima, samo špekulacije i spinovi koji se puštaju iz ko zna kojih centara i razloga.

NIP Centar nastavit će postupati u skladu sa Statutom i uz puno uvažavanje Predsjednika i organa stranke. Očito neki zlobnici pokušavaju da iskoriste svaku pa i ovu situaciju kako bi stvorili jaz u samoj stranci prikazujući kako je NIP centar odmetnuta organizacija - što oštro demantujemo i osuđujemo. Naravno, zadržavamo pravo da mislimo svojom glavom i obavezu da se borimo za ispravne principe koje je postavio NiP kako u svojim tako i potpisanim koalicijskim dokumentima, te da u tome ustrajavamo.

Obavezali smo se da ćemo popravljati stanje i suprostavljati se i riječima i djelima s onim s čim se ne slažemo i za šta imamo neoborive argumente da nije ispravno. U protivnom, čemu bi onda bila svrha krilatice "vraćamo povjerenje narodu i obećavamo da ćemo biti pravedni", navode iz NiP-a Općine Centar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak