Mirko Šarović: Nadam se da vođa nije slijep!

Radiosarajevo.ba
Mirko Šarović: Nadam se da vođa nije slijep!
Iako je SDS, kao opoziciona partija u RS-u, više puta ukazao na zloupotrebu referenduma u režiji vladajućeg SNSD-a, čelnici ove stranke izašli su na glasačka mjesta.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić glasao je sa suprugom u općini Donji Žabar na glasačkom mjestu predviđenom za glasače iz Brčko distrikta.

"Očekujem da će članovi i simpatizeri SDS-a glasati na referendumu zato što ga je raspisala Narodna skupština Republike Srpske kao najviša demokratska institucija Republike Srpske", kazao je novinarima Mladen Bosić.

BN televizija objavila je da je predsjednik SDS-a glasao na nepotvrđenom glasačkom listiću, budući da njegovog imena nije bilo u glasačkom spisku za referendum.

Na referendum je izašao i ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović.

Šarović je novinarima u Istočnom Sarajevu kazao da je izlazak na referendum bila njegova građanska dužnost. "Narodna skupština Republike Srpske nije povukla svoju odluku. Vidjet ćemo šta će biti. Nadam se da vođa nije slijep", izjavio je Mirko Šarović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak