Mijatović: "Taj dan sam sahranio brata, zastava moje domovine BiH otišla s njim na vječiti počinak"

8
Radiosarajevo.ba
Mijatović: "Taj dan sam sahranio brata, zastava moje domovine BiH otišla s njim na vječiti počinak"

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, izrazio je duboko nezadovoljstvo trenutnom političkom situacijom u bh. entitetu, ističući uspjehe Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na nedavnim izborima.

Mijatović se oglasio putem Facebooka, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti, bez korekcija:

"Već sam rekao da SDP BiH može biti jako zadovoljan rezultatom naših orgnizacija u RS, od Brčkog do Kostajnice apsolutno smo dominantan BiH politički subjekat da budem precizan drugi postoje samo u tragivima, gotovo nikako.

Odlično raspoloženje na posljednjem treningu Zmajeva pred duel s Njemačkom

Vratili smo se u Srebrenici, a u Zvorniku i Bijeljini značajno pomogli da mandate dobiju u koaliciji druge političke opcije.

Iz našeg uspeha izdvajam Banja Luku kao jedini neuspeh, ali bi sačekao s ovom konstatacijom, jel u danima ispred nas slede neke aktivnosti koje će raspakovati ozbiljnu izbornu pljačku u neformalno glavnom gradu RS.

Vidim ovih postizbornih dana mnogi "analitičari" ali i dežurne "patriote", analiziraju političku poziciju bošnjaka u RS.

Da vam konačno razjasnim, ne interesuje me politička pozicija Srba, Bošnjaka, Hrvata u RS, već pozicija bosanskohercegovačke politike u RS. U konačnici ko je vas slagao da je BiH samo bošnjačka, ili RS samo srpska.

Vraćam se opet na Banja Luku, jer se nekako setite nas Bosanaca i Hercegovaca u Banja Luci samo posle izbora, pa ste još pametni i cenite nečiju snagu, budite srećni dok nas ima u Banja Luci, jer mi jedini još držimo svetlo nade. Ponosan sam jako na celu ekipu u Banja Luci, vi ste heroji, sem pojedinaca koji će morati snositi odgovornost za rezultat.

Pokret za državu je i dalje najbolji politički projekat od Dejtona do danas u RS, ali SDA botovima i SDP ujljebima je jako smetao odnos Ramić-Mijatović, udarali ste nas svim raspoloživim oružjem. I evo danas, naš rezultat ste videli pre dve godine, vaš vidimo danas.

Vojin Mijatović: 'SDP BiH se vraća jači nego ikad u RS'

Dve godine šutnje se mora prekinuti, u narednim danima, javnost mora znati istinu o mnogim Salkićima, Hurtićima, Osmanovićima, Tabakovićima, o ulozi islamske zajednice u politici RS, o budzetskim rezervama na državnom nivou, o ministrima na državnom nivou, o raznim Efendićima i sličnima smradovima koji dve godine pljuju i truju, o prodaji knjiga i budžetskom bošnjačkom patriotizmu, o raznim zapošljavanjima po UIO i ostalim državnim institucijama, o bliskim odnosima sa Dodikom i snsd funkcionerima velikih “bošnjačkih” patriota……..

Da li ste stvarno ološi mislili da ću vam oprostiti ove dve godine pljuvanja i laganja, da li ste mislili da ću oprostiti da ste me pljuvali po emisijama čak i na dan bratovog ubistva. Da li ste mislili da ću prepustiti Bosnu i Hercegovinu vama smradovima, i bolesno ambicioznim likovima?

SDP BIH u RS već sledeće sedmice kreće u pripreme za opšte izbore. Platforma Pokreta za državu je jedina moguća opcija, spremni smo za razgovor i zajednički nastup, ali ne sa "nošnjačkim budžet patriotama", već sa svim čestitim Bosancima i Hercegovcima u RS.

Taj dan sam sahranio brata u Beogradu, koji je svirepo ubijen, zastava moje domovine je otišla sa njim na večiti počinak. I taj dan ste me pljuvali ološi. Znate vi svi koji ste to radili, sad me više nemojte pitati što ovo ili ono, vreme je za istinu o vama", napisao je Mijatović na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak