Lidl najavio izgradnju tri nove prodavnice u Bosni i Hercegovini

4
Radiosarajevo.ba
Lidl najavio izgradnju tri nove prodavnice u Bosni i Hercegovini

Lidl je nakon inicijalne kupovine parcela u Sarajevu, Mostaru i Gračanici, sada postao vlasnik i zemljišta u Vogošći, Zvorniku i Gradišci. Tom višemilionskom investicijom planirana je izgradnja tri nove prodavnice.

Početak radova na Lidlovim prodajnim objektima u Vogošći, Zvorniku i Gradišci očekuje se u septembru.

Prodavnice će ponuditi širok asortiman proizvoda, većinom pod Lidlovim privatnim brendovima, a kupcima pružiti ugodno i savremeno iskustvo kupovine. S novim dizajnom trgovina, Lidl kupovinu čini još bržom, lakšom i ugodnijom. Najnovija tehnologija i ekološke metode gradnje štede energiju i postavljaju nove standarde u održivoj izgradnji prodavnica.

Nakon teške nesreće u BiH u kojoj su poginule četiri osobe: GSS Kakanj ide prema mjestu tragedije

To je nastavak Lidlovih planova širenja u Bosni i Hercegovini. Lidl je dio Schwarz grupe i jedna od vodećih kompanija u maloprodaji prehrambenih proizvoda u Njemačkoj i Europi. Lidl ima oko 12.350 trgovina i više od 220 logističkih centara i skladišta u 31 zemlji. Taj lanac trenutno ima oko 375.000 zaposlenih širom svijeta.

U Bosni i Hercegovini Lidl ulaže u logistički centar u Lepenici. Taj objekat se prostire na oko 60.000 kvadratnih metara i bit će opremljen specijalizovanim mašinama, sistemima za automatizaciju i logističku opremu, uz fokus na optimizaciju poslovanja. Novi centar će poslužiti i kao model održivog i ekološkog poslovanja jer se objekat oslanja na električnu energiju iz obnovljivih izvora i fotonaponske elemente koji generišu približno 1 MW struje.

Hoće li grad u Bosni i Hercegovini ostati bez Lidla i višemilionske investicije?

"Time potvrđujemo našu posvećenost održivosti i energetskoj efikasnosti  kao zalogu bolje budućnosti za sve - navode iz Lidla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak