Lidl dolazi i u ovaj bh. grad: Ovaj put je u malo južnijem dijelu naše zemlje

0
Radiosarajevo.ba
Lidl dolazi i u ovaj bh. grad: Ovaj put je u malo južnijem dijelu naše zemlje
Radio Sarajevo / Lidl u Nišu/Slika ne prikazuje površinu iz teksta

Nakon što je njemački gigant Lidl najavio svoj ulazak u Bosnu i Hercegovinu, brzinom munje su počela nagađanja o potencijalnim lokacijama u svim gradovima i općinama.

Nedugo nakon toga, saznalo se za glavni logistički centar u Lepenici kraj Kiseljaka, a prva lokacija u Mostaru pozicionirana je u naselju Centar 2 na području bivšeg Žitoprometa i popularnih silosa.

Lidl ima standardizirane norme kada su u pitanju njihovi supermarketi pa će tako i svaki u Bosni i Hercegovini izgledati poput onih koje je većina nas ranije gledala u Hrvatskoj, Srbiji i Europskoj uniji. Ni u Mostaru, naravno, ne odustaju od velikih površina trgovine, ali i velike površine parkinga uz trgovinu.

Ranili muškarca u Sarajevu: Poznat identitet osoba koje su uhapšene u Neumu

Ranili muškarca u Sarajevu: Poznat identitet osoba koje su uhapšene u Neumu

Ono što se dugo špekuliralo je druga lokacija LIDL-a u Mostaru. Iako je on najavljen i od strane gradonačelnika Kordića, ali i drugih službenika mnogi su mislili kako će se barem zasad izgraditi samo jedna poslovnica.

Hercegovina.info ekskluzivno saznaje da će druga poslovnica LIDL-a u Mostaru biti na području bivše Fabrike duhana

Lidl dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini

Lidl dolazi u još jedan grad u Bosni i Hercegovini

Upravo je Fabrika duhana ovih dana punila medijski prostor zbog trakavice oko isplate obećanih zaostataka bivšim radnicima.

Riječ je o fabrici s dugom tradicijom prerade duhana, punom parom radila je i u ratnim danima. Prije rata zapošljavala je oko 400 radnika, poslije oko 130 radnika da bi 2007. godine proizvodnja bila ugašena.

Na sreću i zadovoljstvo bivših radnika, Fabrika duhana Mostar je nakon 15 godina prodana za više od 5 miliona širokobriješkom biznismenu, ali prije toga se u vezi kupnje kao investitor dovodio anonimni Saudijac koji je na kraju odustao od kupnje.

Fabrika duhana je 2022. godine prodana širokobriješkoj firmi Mikra-Matić za pet miliona i 10 hiljada maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije