Kod Sarajeva se gradi Lidl na 2.400 kvadrata

0
Radiosarajevo.ba
Kod Sarajeva se gradi Lidl na 2.400 kvadrata
Foto: EPA - EFE / Lidl

Usvojena odluka o sprovođenju regulacionog plana Skupštini opštine Istočna Ilidža.

Zastupnici Skupštine opštine Istočna Ilidža usvojili su odluku o sprovođenju regulacionog plana, koji se odnosi na spoj ulica Vojvode Radomira Putnika i Srpskih vladara, radi izgradnje poslovnog objekta kompanije Lidl.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, rekao je novinarima da je riječ o tržnom centru od 2.400 metara kvadratnih.

Više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nakon boravka na javnom bazenu u ovom bh. gradu

Više osoba zatražilo ljekarsku pomoć nakon boravka na javnom bazenu u ovom bh. gradu

“Sada već možemo slobodno da kažemo da će u opštini Istočna Ilidža, nakon provođenja ove odluke biti stvoreni uslovi za izdavanje odobrenja za izgradnju poslovnog objekta tržnog centra Lidl”, rekao je Marinko Božović novinarima nakon sjednice.

On je dodao da je ovo prvi objekat kompanije Lidl u Istočnom Sarajevu.

Marinko Božović je naveo da su zastupnici na posebnoj sjednici jednoglasno glasali za ovu odluku, što je za svaku pohvalu.

“Riječ je o poslovnom objektu, koji će na različite načine doprinijeti razvoju opštine Istočna Ilidža, zapošljavanju i stvaranju pozitivnog ambijenta. Kada je riječ o privrednim subjektima, ova opština radi vrlo ekspeditivno i rješava probleme u korist investitora”, rekao je Božović.

Lidl u Bosni i Hercegovini gradi objekat vrijedan čak 200 miliona KM

Lidl u Bosni i Hercegovini gradi objekat vrijedan čak 200 miliona KM

Njemački poslovni div paralelno ulazi na četiri regionalna tržišta – BiH, Crne Gore, Kosova i Sjeverne Makedonije plus Hrvatsku i Srbiju, gdje ranije ima brojne svoje objekte.

Podsjetimo, već je otkrivena i lokaciju prve Lidl trgovine u Mostaru koja će se nalaziti u ulici Ante Starčevića, gdje na lokaciji nekadašnjeg Žitoprometa niče novi stambeno-poslovni kompleks.

Portal Radiosarajevo.ba ranije je pisao i o gradnji Lidl objekta u Halilovićima, nedaleko od Ibis hotela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije