Konaković poručio Schmidtu: Nikome nećemo dozvoliti da Izetbegovića izjednači sa ratnim zločincima

13
Radiosarajevo.ba
Konaković poručio Schmidtu: Nikome nećemo dozvoliti da Izetbegovića izjednači sa ratnim zločincima

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt, gostujući na Face TV prije par dana u istu ravan je stavio osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i prvog predsjednika Republike BiH Alije Izetbegovića. 

Na sramotnu izjavu reagovao je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković.

Lider Naroda i pravde prvo je citirao Aliju Izetbegovića: 'Sačuvana Saborna crkva u Sarajevu i srušena džamija Ferhadija u Banjaluci, govore sve o nama i njima. Ovi kameni svjedoci ne lažu i mogu stati nasuprot sve njihove propagande'.

Savez kolumnista | Lisica: Tragom relativizacije - Ashdown i Kohl su ono što Schmidt nikad neće biti

A potom je poručio:

"Nikad nećemo dozvoliti da se naša časna borba i odbrana od agresije izjednači sa onima koji su nas napadali, ubijali žene i djecu, palili kuće, hapsili civile i raseljavali. Vezanih ruku sa embargom na kupovinu oružja u najtežim situacijama poštovali smo pravila ratovanja i sporadične slučajeve u našim redovima sami kažnjavali.

Bursać: Jesu li Schmidtu prvi predsjednik Izetbegović i ratni zločinac Mladić isti?

Zato nikad i nikom nećemo dozvoliti da našeg vrhovnog komandanta Armije RBiH i prvog predsjednika BiH rahmetli Aliju Izetbegovića izjednači sa ratnim zločincima.

Više o izjavi Christiana Schmidta pročitajte u kolumni Dragana Bursaća na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak