Okupljanje intelektualaca i građana prekoputa OHR-a zbog Schmidtovog rušenja presude 'Kovačević'

19
Radiosarajevo.ba
Okupljanje intelektualaca i građana prekoputa OHR-a zbog Schmidtovog rušenja presude 'Kovačević'
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Christian Schmidt

Iz Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 za četvrtak, 17. oktobra, u 17 sati su najavili održavanje protesta ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) u Bosni i Hercegovini.

Naveli su da će protestno okupljanje početi u 17 sati zbog, navode iz Kruga 99, rušenja presude "Kovačević" i antibosanskog djelovanja visokog predstavnika Christiana Schmidta.
 
Najavili su da će press konferenciji prisustvovati više od 50 intelektualaca i javnih ličnosti, uključujući i one iz Kruga 99, a novinari će moći postavljati pitanja svim učesnicima.

"Odluka da svojevoljno iskoristi autoritet institucije visokog predstavnika kako bi nakon izrečenih šest presuda Evropskog suda za ljudska prava destruisao predstojeću finalnu presudu u slučaju Kovačević dovoljan su razlog tome.

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno pet osoba

Teška nesreća u BiH: Povrijeđeno pet osoba

A još više zbog njegove ključne intencije i otvorene namjere da trajno blokira izgradnju evropske, moderne bosanske države i obnovu nekonfliktnog društva", rekao je Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije