KJKP "Pokop" odgovorio Danijeli Kristić: Nema i neće biti prekopavanja grobnih mjesta veterana rata

6
Radiosarajevo.ba
KJKP "Pokop" odgovorio Danijeli Kristić: Nema i neće biti prekopavanja grobnih mjesta veterana rata

Iz KJKP "Pokop" Sarajevo reagovali su na zastupničku inicijativu Zamjenice predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, Danijele Kristić, kojom je zatražila da za sve borce, veterane ne važe propisi koji se odnose na prekopavanje grobnog mjesta nakon isteka 10 godina neplaćanja zakupnine.

Ova inicijativa upućena je u februaru na molbu Udruženja boraca-maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata Kantona Sarajevo.

U svom dopisu, KJKP "Pokop" je naveo da se prekopavanje grobnog mjesta ni sada ne provodi u praksi u slučajevima veterana Odbrambeno-oslobodilačkog rata, ali da očekuju da se ovo pitanje uskoro i formalno riješi.

Helez poručio Dodiku: Ovaj put si nadmašio sam sebe po gluposti. Tužan je taj tvoj život

"U skladu sa navedenim koristimo priliku da Vas informišemo da Preduzeće nije, niti ima namjeru ekshumirati posmrtne ostatke učesnika Odbrambeno - oslobodilačkog rata bez obzira na činjenicu što se za određeni broj ne plaća godišnja naknada za korištenje grobnog mjesta, pored navedenog dužni smo Vas informisati da je u proceduri usvajanje Uredbe o upravljanju i održavanju grobalja i obavljanju pogrebnih djelatnosti, kojom bi se ovo pitanje trebalo regulisati u skladu sa inicijativom uvažene zastupnice Danijele Kristić", naveo je KJKP u odgovoru na zastupničku inicijativu.

Iz KJKP "Pokopa" su zahvalili Danijeli Kristić na brizi za borce veterane i demobilisane borce u pogledu ostvarivanja njihovih prava prilikom ukopa.

Također su uputuli zahvalu za sredstva koja je Kanton Sarajevo investirao u proširenje Aleje veterana na groblju Vlakovo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak