Još jedan slučaj vandalizma u Sarajevu: Benjamina Karić apelira na građane da štite javne površine

19
Radiosarajevo.ba
Još jedan slučaj vandalizma u Sarajevu: Benjamina Karić apelira na građane da štite javne površine

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić reagirala je na incident vandalizma na jednom od sarajevskih mostova, gdje su žardinjere bačene u rijeku, izrazivši svoje duboko nezadovoljstvo ovakvim postupkom.

Video koji je objavljen na društvenim mrežama prikazuje kako nepoznata ženska osoba baca žardinjere s mosta, što je izazvalo negativne reakcije javnosti i lokalnih vlasti.

"Bez obzira na napore koje lokalna vlast čini da našim sugrađanima ambijent učini ljepšim, a turistima grad privlačnijim, postoje pojedinci koji to žele obezvrijediti", izjavila je gradonačelnica Karić. 

Isplaćeno preko milion KM na 'gubitne' tikete

Dodala je kako ju je ovaj događaj duboko rastužio te je apelirala na sve Sarajke i Sarajlije da zajedno čuvaju ljepotu i čistoću njihovog grada.

"Apelujem na sve Sarajke i Sarajlije da ovaj grad zajedno učinimo ugodnijim mjestom za život i da se domaćinski ophodimo prema prijestolnici naše zemlje", naglasila je Karić.

Gradonačelnica je istaknula kako je slučaj odmah prijavljen nadležnim organima vlasti.

Vandalizam na javnim površinama u Sarajevu nije rijedak problem, ali lokalne vlasti kontinuirano rade na očuvanju i unapređenju urbanog okruženja kako bi grad bio ugodno mjesto za život svih njegovih stanovnika i atraktivna destinacija za turiste.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (19)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak