Kosor o potezima Čovića i HDZ-a: Ovo je za mene šokantno, ostala sam bez riječi

5
Radiosarajevo.ba
Kosor o potezima Čovića i HDZ-a: Ovo je za mene šokantno, ostala sam bez riječi

Bivša premijerka Republike Hrvatske i predsjednica Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je za portal Radiosarajevo.ba da je na saznanje da su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i delegati Doma naroda iz te stranke, zajedno s delegatima Kluba Srba, uključujući i četiri delegata SNSD-a Milorada Dodika i jednog iz opozicionog SDS-a, glasali za poništenje Odluke bivšeg visoko predstavnika Valentina Inzka kojom se zabranjuje negiranje genocida [u Srebrenici] i veličanje ratnih zločinaca.

Piše: Faruk Vele

Podsjetimo, za zaključak kojim se traži ukidanje zabrane negiranja genocida i kojim se rat u BiH označava "građanskim ratom" i "tragičnim sukobom" podržali su Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović i Nikola Špirić.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

No, javnost je šokirana da su za zaključak kojim se traži poništavanje "kriminalizacije genocida" glasali, pored Dragana Čovića, Lidija Bradara i Marina Pendeš. Četvrti HDZ-ov delegat u Klubu Hrvata Braiša Čolak nije prisustvovao sjednici. Jedini delegat u Klubu Hrvata koji je bio protiv ovog zaključka je gospodin Zlatko Miletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak