Izvučen helikopter Oružanih snaga BiH iz Jablaničkog jezera: Pogledajte kako je to izgledalo

1
Radiosarajevo.ba

U petak, 30. augusta, u jutarnjim satima iz Jablaničkog jezera, kod Buturović Polja, izvučen je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji se srušio u srijedu 28. augusta. 

U akciji izvlačenja helikoptera iz jezera učestvovali su pripadnici Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije (FUP) i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). 

Federalna uprava civilne zaštite, za ovu vrstu akcije, stavila je na raspolaganje četiri ronioca i opremu za dizanje tereta sa velikim gliserom. 

Tragedija u europskoj zemlji: U padu helikoptera četiri osobe poginule, za jednom se još traga

Podsjećamo, helikopter Oružanih snaga, model UH-1H, pao je u Jablaničko jezero. Četiri člana posade nisu životno ugrožena. 

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak 29. augusta. 

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je na mjestu događaja i sve reakcije možete pročitati na linkovima OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak