Ovo je posada helikoptera Oružanih snaga BiH koji se srušio danas u Jablaničko jezero

6
Radiosarajevo.ba
Ovo je posada helikoptera Oružanih snaga BiH koji se srušio danas u Jablaničko jezero
Foto: MO BiH / Posada OSBiH koja je pala u Jablaničko jezero

Ministar odbrane BiH Zukan Helez i zamjenik načelnika ZŠ OS BiH, generalmajor Mirsad Ahmić, nakon obilaska pripadnika OS BiH na mjestu pada helikoptera, posjetili su četvoročlanu posadu koja se nalazila u helikopteru, u Urgentnom centru Konjic.

Lično su se uvjerili da su svi dobro, konstatovane su lakše povrede i svi su upućeni kući.

Ministar je istakao značaj obučenosti i prisebnosti članova posade, te je izrazio zahvalnost pripadnicima OS BiH i Civilne zaštite Grada Konjic na požrtvovanosti i spašavanju članova posade.

BiH ukida vize ilegalnim migrantima koji dolaze pod krinkom stranih radnika

BiH ukida vize ilegalnim migrantima koji dolaze pod krinkom stranih radnika

Također, zahvalio se i osoblju Urgentnog centra Konjic na liječničkom tretmanu.

Istragu o okolnostima pada helikoptera provodi Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tužilaštvo BiH.

Specijalne snage Europske unije (EUFOR) u Bosni i Hercegovini u srijedu, 28. augusta, su saopćile da se nesreća u kojoj je helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine pao u Jablaničko jezero nije dogodila u sklopu vježbe "Brzi odgovor", već tokom terenske vježbe Oružanih snaga i Službe civilne zaštite opštine Konjic.

Iz EUFOR-a su potvrdili da je helikopter pao u okviru ove vježbe te su naveli da vojnici i oprema Oružanih snaga Bosne i Hercegovine nisu uključeni u ovogodišnju vježbu “Brzi odgovor”.

Izrazili su žaljenje zbog nesreće, naglasivši da im je drago da je četvoročlana posada preživjela incident.

Povrijeđenima želimo brz oporavak”, navodi se iz EUFOR-a.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je na mjestu događaja i sve reakcije možete pročitati na linkovima OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije