Lociran helikopter u Jablaničkom jezeru: Evo kada će biti izvučen iz vode

1
Radiosarajevo.ba
Lociran helikopter u Jablaničkom jezeru: Evo kada će biti izvučen iz vode
Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Helikopter pao u Jablaničko jezero

Specijalna policijska jedinica Federalne uprave policije, odnosno ronilački tim, uključen je danas po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine u aktivnosti koje su imale za cilj lociranja helikoptera Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Nakon višesatne pretrage, uprkos smanjenoj vidljivosti koju je uzrokovala mutna voda, policijski službenici SPJ FUP uspjeli su locirati pali helikopter i dijelove helikoptera na dnu Jablaničkog jezera, u srijedu navečer 28. augusta 2024. godine.

Sutra će početi izvlačenje helikoptera, a danas je na teren izašao i Federalni inspektor zbog sumnje na potencijalno curenje goriva iz helikoptera, u kojem je skladišteno oko 400 litara istog

Naselje u Sarajevu ostalo bez kontejnera: Kontaktirali smo Općinu i Rad, evo šta su nam rekli

Naselje u Sarajevu ostalo bez kontejnera: Kontaktirali smo Općinu i Rad, evo šta su nam rekli

Prema saopćenju Ministarstva odbrane BiH, četveročlana posada helikoptera, koja uključuje pilota, kopilota, tehničara-letača i specijalista službe traganja i spašavanja, nije životno ugrožena.

Helikopter je bio angažiran na generalnoj probi za planiranu vježbu s civilnom zaštitom Općine Konjic, koja se trebala održati u četvrtak, 27. augusta.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba bila je na mjestu događaja i sve reakcije možete pročitati na linkovima OVDJE, OVDJE i OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije