Helikopteri iz Srbije stigli na Tjentište: Zajedničkim snagama se gasi vatrena stihija

25
Radiosarajevo.ba

U utorak, 13. augusta, helikopteri iz Srbije su stigli na Tjentište da pomognu u gašenju velikog požara koji traje danima. 

Posljednjih dana najgora situacija sa požarima u BiH je na Tjentištu gdje gori stoljetna crnogorična šuma, na području nacionalnog parka "Sutjeska", kao i na Fortici iznad Mostara.

Požar na Sutjesci je zabrinuo mnoge, a aktivisti su upozorili da je stanje već katastrofalno, ali ako se proširi na Peručicu, bit će gubitak teških razmjera.

Zemljotres u Hrvatskoj

Na terenu se sa vatrenom stihijom bore helikopteri Helikopterskog servisa OS BiH i RS, kao i vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i radnici NP Sutjeska, a sada su im se pridružili i helikopteri iz Srbije.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, u ponedjeljak, 12. augusta, jednoglasno je donijelo Odluku o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje u gašenju požara.

Tu informaciju je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković što možete pročitati na linku OVDJE.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba trenutno se nalazi na Tjentištu, a u našoj galeriji možete pogledati prizore koje je zabilježio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak