Elmedin Konaković: Helez, Forto, Hurtić i ja smo jednoglasno za smjenu Galića

10
FENA
Elmedin Konaković: Helez, Forto, Hurtić i ja smo jednoglasno za smjenu Galića

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković je objavio kako postoji dio pravnika koji smatra da bi razrješenjem zamjenik direktora SIPA-e Zoran Galić mogao steći određena prava, poput otpremnine i nekih drugih, na lični zahtjev, te da se "apsolutno slaže da on to nije zaslužio".

"Postoji dio pravnika koji sugeriše da smjena, a jednoglasno smo Helez, Forto, Hurtić i ja za smjenu Galića, ima propisani hodogram u kojem prijedlog treba doći od Nezavisnog odbora. Takvog prijedloga nema i postoji bojazan da bi se pogodovalo Galiću, koji bi u slučaju prijevremene, nezakonite ili proceduralno manjkave smjene vrlo brzo odlukom Suda i privremenom mjerom mogao biti vraćen na posao do okončanja spora", objavio je Konaković na društvenim mrežama.

Poručuje da je ova priča u kojoj Galić zbog nesmjenjivanja ili nerazrješenja ostaje na vrlo bitnoj poziciji u sigurnosnom sistemu, "vrlo loš scenarij".

Oglasio se gradonačelnik Beča: Žalimo zbog otkazivanja koncerta, grad će i dalje biti sigurno mjesto

"On je najmanje prihvatljiv", podvukao je Konaković.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine saopćilo je danas da na vanrednoj telefonskoj sjednici nije imalo kvorum za rad i odlučivanje o zahtjevu za razrješenje zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Zorana Galića na lični zahtjev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak