Dodik zaprijetio da će u Njemačkoj tužiti Christiana Schmidta

14
Radiosarajevo.ba
Dodik zaprijetio da će u Njemačkoj tužiti Christiana Schmidta

U Banjoj Luci član Predsjedništva BiH Milorad Dodik održao je pres konferenciju u cilju komentiranja izvještaja Christiana Schmidta i konferencije koja se održala u UN-u. 

"RS insistira da i drugi u BiH poštuje Dejtonski sporazum, Aneks 4, Ustav, onako kako je napisano bez slobodnih tumačenja koji su doveli Bsonu i Hercegovinu u ćorsokak. Naše pozivanje na Ustavni poredak nije nikakvo razvlašćivanje Bosne i Hercegovine, nego upravo jačenje njenog Ustavnog patriotizma koji bi trebao da produži BiH, sastavljeno je od dva entiteta i tri suverena naroda", ističe Dodik.

Nijedan akt visokog predstavnika u prošlosti koji je iza sebe imao nametanje zakona nije legitiman, tvrdi Dodik i naglašava "da RS u nastojanju da učini BiH transparentnijom, uspješnijom, stabilnijom, pokušava da ispravi zloupotrebe koje su se mogle vidjeti u prošlosti, jer je izgubljena nada da će to učiniti neko u sarajevu, pogotovo ne neko u međunarodnoj zajednici". 

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak