Bukti požar u gudronskoj jami u Modriči, vatrogasci na terenu

1
Radiosarajevo.ba
Bukti požar u gudronskoj jami u Modriči, vatrogasci na terenu

Prema informacijama iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke službe Modriča požar gurdonske jame je pod kontrolom, ali još uvijek nema opuštanja.

Starjeršina jedinice Saša Stevanović potvrdio je da se mjesto požara nadgleda i po potrebi se interveniše.

"Dežuramo i nadgledamo mjesto požara, te intervenišemo u skladu sa potrebom. Ponovo smo na terenu, jer smo upravo dobili dojavu da se pojavio plamen, nakon što je požar rano jutros ugašen", rekao je Stevanović u 7 sati za Radio Modriču.

Jack Daniel’s: Od Bondovog pića do srebrenog sponzora 30. Sarajevo Film Festivala

Gašenje požara u gudronskoj jami i oko jame traje od srijede, 14. augusta od popodnevnih sati.

U gašenju požara učestvovali su vatrogasci sa devet vozila. Pomoć i podršku modričkim vatrogascima pružile su kolege iz Doboja, Odžaka i Bosanskog Šamca, kao i vatrogasne jedinice rafinerija u Modriči i Bosanskom Brodu.

Pogledajte mapu žarišta na Balkanu i Europi: Vatrena stihija 'guta' šume, u plamenu nestaju domovi

Nakon uviđaja i istrage utvrdiće se uzrok požara, a kako se nezvanično saznaje najvjerovatnije je u pitanju ljudski nemar.

Gudronska jama, u kojoj se nalaze ogromne količine toksičnog i otpada iz Rafinerije ulja Modriča, predstavlja ekološku bombu za koju vlast RS i uprava Rafinerije nije pronalazila rješenje i pored stalnih upozorenja lokalnih vlasti i mještana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak