Bivša sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić se izjasnila da nije kriva

9
Radiosarajevo.ba

U ponedjeljak, 26. augusta, u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano je ročište protiv bivše sutkinje Općinskog suda u Sarajevu, Lejle Fazlagić Pašić.

Nakon što je prethodno ročište, koje se odnosilo na izjašnjenje o krivici, bilo odgođeno zbog njezine bolesti, danas se nastavilo razmatranje optužbi protiv Fazlagić Pašić.

Na današnjem suđenju Fazlagić-Pašalić navela je da se vratila u Sarajevo kako bi "dokazala svoju nevinost", te dodala da je od Predsjedništva Bosne i Hercegovine tražila "svojevrsnu aboliciju", ali da taj postupak nije okončan.

Velike posljedice: Za isplatu penzija BiH treba stotine hiljada novih radnika kojih nema

Sud joj je izrekao mjere zabrane napuštanja Kantona Sarajevo, obavezu da se svakog ponedjeljka javlja nadležnoj policijskoj stanici, te da sudu preda putne i lične dokumente.

Podsjetimo, u novembru 2016. godine raspisana je potjernica protiv Lejle Fazlagić. Optužnica protiv nje podignuta je 2018. godine nakon što je ispitana u Rijeci.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo tereti Lejlu Fazlagić-Pašić da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe na čelu koje je bio optuženi Alija Delimustafić.

"Dakle, u fingiranim sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove grupe i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Počinjenjem pomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka", saopćeno je tada iz Tužilaštva KS.

S obzirom na to da je bila nedostupna bh. pravosuđu, protiv Lejle Fazlagić je razdvojen predmet u odnosu na druge iz slučaja Pravda – odnosno Alija Delimustafić i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak