Ukinuta crvena potjernica za sutkinjom Lejlom Fazlagić: Nakon osam godina vraća se u BiH

4
Radiosarajevo.ba
Ukinuta crvena potjernica za sutkinjom Lejlom Fazlagić: Nakon osam godina vraća se u BiH
Foto: CIN / Lejla Fazlagić

Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo je crvenu Interpolovu potjernicu protiv Lejle Fazlagić, bivše sutkinje Općinskog suda u Sarajevu koja je u bjekstvu posljednjih osam godina.

Odbjegla bivša sutkinja godinama živi u Hrvatskoj, a vlasti te države odbijale su je izručiti Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje Istraga.ba, Kantonalni sud u Sarajevu je prije dvadesetak dana ukinuo pritvor Lejli Fazlagić, nakon čega je ukinuta i crvena potjernica. Sud je, na prijedlog odbrane bivše sutkinje, umjesto pritvora odredio kauciju, tako da bi se Lejla Fazlagić uskoro trebala vratiti BiH, gdje bi joj bio određen kućni pritvor.

Još jedna policijska akcija u BiH: Uhapšene dvije osobe, sve u saradnji sa EUROPOL-om i Zebrama

Još jedna policijska akcija u BiH: Uhapšene dvije osobe, sve u saradnji sa EUROPOL-om i Zebrama

Podsjetimo, u novembru 2016. godine raspisana je potjernica protiv Lejle Fazlagić. Optužnica protiv nje podignuta je 2018. godine nakon što je ispitana u Rijeci.

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo tereti Lejlu Fazlagić-Pašić da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe na čelu koje je bio optuženi Alija Delimustafić.

”Dakle, u fingiranim sudskim postupcima koje je vodila sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić, nekretnine sa umrlih knjižili su na članove grupe i rodbinu, a potom su ih sklapanjem ugovora prodavali trećim osobama. Počinjenjem pomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona maraka", saopćeno je tada iz Tužilaštva KS.

S obzirom na to da je bila nedostupna bh. pravosuđu, protiv Lejle Fazlagić je razdvojen predmet u odnosu na druge iz slučaja Pravda – odnosno Alija Delimustafić i drugi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije