Biser Hercegovine: Upoznajte prirodne ljepote Jablanice

1
Radiosarajevo.ba

Općina Jablanica nalazi se na pola puta između Sarajeva i Mostara. Ova općina raspolaže planinskim i vodnim bogatstvima kao i značajnim kulturno-historijskim naslijeđem, a u zadnje vrijeme mnogobrojnim manifestacijama nastoji se postaviti i na kulturnu mapu zbivanja u HNK. Zbog svega toga postala je destinacija u koju turisti rado dolaze.

Jablanica nudi potencijal za dodatni razvoj i ljetnog i zimskog turizma. U ljetnim danima posjetioci osvježenje mogu naći u Jablaničkom jezeru.

Prirodne ljepote odlikuju ovo umjetno jezero koje uz brojne uvale i uređene plaže iznova privlači domaće i strane goste.

Profesorica koja je ubijena u Sanskom Mostu trebala otići u penziju za nekoliko dana

Posljednjih godina učinjeni su napori kako bi se sadržajima obogatio ljetni period. Manifestacija Jablaničko ljeto ponudila je ove godine bogatiji i sadržajniji program koji će trajati skoro dva mjeseca.

Općina Jablanica na dobrom je putu da postane destinacija na kojoj će turisti ostajati a ne samo svraćati. Potrebno je samo uložiti dodatne napore kako bi se ovaj biser Hercegovine smjestio na turističku kartu i zauzeo mjesto koje mu odavno pripada.

Objavljen spisak 100 najboljih plaža na svijetu, na njemu su se našla i jedna iz BiH

Pogledajte prilog BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak