Objavljen spisak 100 najboljih plaža na svijetu, na njemu su se našla i jedna iz BiH

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen spisak 100 najboljih plaža na svijetu, na njemu su se našla i jedna iz BiH
Foto: Radiosarajevo.ba / Jablaničko jezero

Portal Beachatlas, poznat kao vodič za plaže, objavio je listu 100 najboljih plaža na svijetu, a na njihovom spisku našla se i jedna iz Bosne i Hercegovine.

Na 57. mjestu nalazi se plaža u Jablanici.

"Jablaničko jezero u Bosni i Hercegovini je poznato po restoranima na obali jezera u kojima se poslužuju neka od najboljih pečenih jagnjetina na svijetu, što je vidljivo i po uvijek punim parkinzima.

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

'Kinđe, hvala ti': Mirza Delibašić dobio mural u Tuzli

Kako je Jablaničko jezero na putu za većinu putnika ka moru, postoji lokalna izreka: 'Nisi baš bio na moru osim ako nisi jeo pečeno jagnje na Jablaničkom jezeru'.

Jezero je takođe popularno za kupanje, vožnju kajakom i kampovanje, sa raznim apartmanima i hotelima", piše Beachatlas.

Na popisu se nalaze još neke lokacije iz regiona: Bačvice u Hrvatskoj (21. mjesto), Sveti Stefan u Crnoj Gori (31. mjesto), Splavovi u Srbiji (50. mjesto), Viški podmorski tunel u Hrvatskoj (59. mjesto) te Bled u Sloveniji (75. mjesto).

Prvih pet najboljih plaža u svijetu su: Bora Bora u Francuskoj Polineziji, južnoafrička plaža Boulders, Waikiki na Havajima, Copacabana u Brazilu te Maya Bay na Tajlandu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije