Bakir Izetbegović u Istanbulu: Posjetio i postrojenja gdje se proizvode dronovi Bayraktar

17
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović u Istanbulu: Posjetio i postrojenja gdje se proizvode dronovi Bayraktar

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović posjetio je u Istanbulu kompleks Baykara, vodeće turske kompanije u oblasti odbrambene i avioindustrije, te tvorca čuvenih bespilotnih letjelica Bayraktar.

U društvu predsjednika Odbora i glavnog tehnološkog direktora Baykara Selcuka Bayraktara, Izetbegović je obišao postrojenja ove kompanije u kojima se proizvode bespilotne letjelice Bayraktar TB1, TB2 i TB3, VTOL, Akinci i Kizilelma, te u kojima više od 5.000 uposlenika radi na proizvodnji postojećih i razvoju novih proizvoda.

Bayraktar je predstavio Izetbegoviću i projekte na kojima Baykar trenutno radi i kojima namjeravaju pomjeriti granice razvoja odbrambene i avioindustrije.

Lokalni izbori 2024 | Dennis Gratz: Moj cilj je da napravimo jednu bolju klimu i ambijent

Izetbegović i Bayraktar su razgovarali i o mogućnostima saradnje kompanije Baykar sa Bosnom i Hercegovinom.

Također su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciju u svijetu, s posebnim fokusom na trenutne ratne sukobe, ulozi Turske u njihovom rješavanju, te sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak