Sastali se Christian Schmidt i Bakir Izetbegović: Evo o čemu su razgovarali

23
Radiosarajevo.ba
Sastali se Christian Schmidt i Bakir Izetbegović: Evo o čemu su razgovarali
Foto: Screenshot / X.com / Sastali se Christian Schmidt i Bakir Izetbegović

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se u ponedjeljak, 9. septembra, s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem kako bi razmijenili mišljenja o aktualnim političkim kretanjima u Bosni i Hercegovini.

Schmidt je tokom sastanka naglasio kako je dužnost svih političkih aktera da djeluju odgovorno i konstruktivno u pravcu zajedničkih ciljeva i prosperiteta cijele države na njenom putu euroatlantskih integracija.

"Visoki predstavnik je podijelio zabrinutost koju je izrazio predsjednik SDA u vezi s nedavnim izvješćima o uključivanju osuđenih ratnih zločinaca u nastavne programe historije u RS-u bez odgovarajućeg objašnjenja njihove pune uloge i potonjih presuda za ratne zločine.

Nova višemilionska investicija najbogatijeg biznismena na istoku BiH

Nova višemilionska investicija najbogatijeg biznismena na istoku BiH

Obrazovanje mora pomoći mlađim generacijama da spoznaju istinu kako bi prevladali užase prošlosti i okrenuli se boljoj budućnosti u duhu suživota i zajedničkih prioriteta", napisali su iz OHR-a na platformi X (nekadašnji Twitter).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (23)

/ Povezano

/ Najnovije