Akcija 'Incitat': SIPA uhapsila Nermina Demirovića, bivšeg direktora Sarajevo-šuma

3
Radiosarajevo.ba
Akcija 'Incitat': SIPA uhapsila Nermina Demirovića, bivšeg direktora Sarajevo-šuma

U okviru akcije "Incitat", koju provodi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, jutros je uhapšen bivši direktor Sarajevo-šuma, Nermin Demirović,potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Portparolka Tužilaštva KS, Azra Bavčić, za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je da je SIPA uhapsila Demirovića rano jutros. Nakon ispitivanja, biće odlučeno o daljim koracima u ovom slučaju.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu prethodno je odredio jednomjesečni pritvor za osumnjičene Ibru Berilu, Nađu Milišić i Adisa Mulaosmanovića, dok su mjere zabrane izrečene Edini Džigal.

Turistkinja (29) brutalno ubijena na rajskom otoku, ubicu je upoznala na Tinderu

Demirović, koji je do sada bio nedostupan organima gonjenja zbog putovanja van BiH, također je osumnjičen u ovom predmetu.

Svi osumnjičeni suočavaju se s optužbama za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, uključujući zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i pranje novca. Istražni postupak obuhvata sistemsku korupciju u sektoru gradnje i pranje novca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak