Serena Williams završila na operaciji: Ovo je mučilo legendarnu teniserku

0
Radiosarajevo.ba
Serena Williams završila na operaciji: Ovo je mučilo legendarnu teniserku

Serena Williams se oporavlja nakon što joj je uklonjen benigna branhijalna cista sa vrata.

Legenarna teniserka je rekla da se kvržica pojavila u maju, i odmah je otišla kod ljekara na MRI, gdje su joj rekli da je uklanjanje opcionalno.

Williams je odlučila da odgodi operaciju, ali nakon što je masa narasla do veličine "malog grejpfruta," njen medicinski tim je procijenio da je vrijeme da se ukloni, kako bi se izbjegle potencijalne infekcije ili curenja, uprkos kontinuiranim negativnim biopsijama.

Alarmantno stanje u Europi: Dolazi oluja koja će napraviti štete velikih razmjera

"Zato ovo radim," rekla je Williams na društvenim mrežama. "Veoma sam zahvalna i sretna što se sve dobro završilo, i najvažnije, zdrava sam."

Trostruka šampionka Grand Slam-a, Serena Williams, rekla je da je ipak mogla da odvede svoju 7-godišnju kćerku, Olympiju, u prodavnicu American Girl Doll i da je "sve u redu."

@serena

Back in May I found a lump showing on my neck. I immediately went to the doc got a mri and was told I have a brachial cyst. Have you ever heard of that? They said I don’t need to get it removed if I don’t want. So I did not get it but it kept growing. I decided to get more test and 3 test and one biopsy later everything is still negative but doctors advised I get it removed asap because it was the size of a small grapefruit and it could get infected or worse leak. So this is me removing it. I am feelimg so grateful, and fortunate everything worked out, and most of all I’m healthy. I still made it to American doll with Olympia as promised. And yes all is ok. 🙏🏿🙏🏿 #fyp #foryourpage #serenawilliams #mom

♬ original sound - Serenawilliams

Iako je operacija bila uspješna, Williams je izrazila razočaranje zbog propuštanja događaja poput nagrada "Žena godine" časopisa Glamour i penzionisanja teniske zvijezde Rafaela Nadala.

"Zdravlje je uvijek na prvom mjestu," rekla je Williams. Alexis Ohanian, njen suprug, očigledno se slaže, rekavši: "Ti si pravi borac. I tako divna mama."

Williams i Ohanian imaju još jednu kćerku, Adiru, koja ima 13 mjeseci. Od kada je objavila povlačenje iz tenisa 2022. godine, Williams vodi svoju kapitalističku firmu, Serena Ventures, koja investira u tehnološke kompanije koje vode žene i pripadnici manjinskih grupa. Također je pokrenula svoju liniju šminke, WYN Beauty, piše 5 Chicago.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak