SP 2017: Sve spremno za novi rekord po broju gledalaca na rukometnoj utakmici

Anadolija
SP 2017: Sve spremno za novi rekord po broju gledalaca na rukometnoj utakmici
Dosadašnji rekord po broju gledalaca na jednoj utakmici Svjetskog prvenstva za rukometaše drži Egipat, gdje je 1999. godine finalnu utakmicu između Španije i Rusije (25:24) posmatralo 25.000 ljudi.

Na ovogodišnjem 25. po redu SP koje se igra u Francuskoj očekuje se da će taj rekord biti srušen u osmini finala.

Kako su organizatori objavili, gotovo sve karte za utakmicu osmine finala u kojoj će igrati Francuska su rasprodate. S obzirom da je kapacitet stadiona Pierre-Mauroy u Lilleu, kada je zatvoren, 28.010 mjesta jasno je da će biti postavljen novi rekord.

Dodaju da, bez obzira što će stadion Pierre-Mauroy biti preuređen u dvoranu za utakmicu SP, gledaoci dođu toplo obučeni, jer će biti teško zagrijati tako veliki prostor, a napolju vladaju zimski uslovi.

Uz to naglašavaju da će s obzirom da se očekuje dolazak više od 28.000 navijača biti znatno povećane mjere sigurnosti. Zbog toga navijačima savjetuju da na utakmicu, koja će se igrati 21. januara u 18 sati, dođu nešto ranije, nego li je to uobičajeno.

Francuska je nakon četiri odigrana kola u grupi A osigurala prvo mjesto, pa se zbog toga zna gdje će igrati svoju utakmicu osmine finala. Rival će joj biti Makedonija, Island ili Tunis.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak