Preminuo jedan od najvećih američkih sportista svih vremena

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo jedan od najvećih američkih sportista svih vremena

Jim Brown, jedan od najvećih američkih sportista i aktivista svih vremena preminuo je u 88. godni života. Tužnu vijest na društvenim mrežama saopćila je njegova supruga Monique.

"Sa velikom tugom moram vam javiti da je moj suprug, Jim Brown preminuo", napisala je Monique Brown na svom Instagram profilu, te je dodala da je preminuo u svom domu.

"U očima svijeta, on je bio aktivista za ljudska prava, glumac i zvijezda fudbala. Za našu porodicu, bio je divni i voljeni suprug i otac. Naša srca su slomljena", zaključila je u objavi.

Je li ljetovanje u Hrvatskoj postalo preskupo? Ovi su turisti pronašli alternativu na novoj lokaciji

Tokom svoje karijere, Brown je vodio Cleveland do svoje prve i jedine titule 1964. godine, a proglašen je i za MVP NFL tri puta. Smatra se jednim od najvećih "running backova", ali i uopšte NFL igrača svih vremena, kao i američkih sportista.

Brown je svoju igračku karijeru završio nakon osvajanja titule, a nakon toga se posvetio glumi, što je oduvijek bila njegova strast.

Za vrijeme glumačke karijere, on je snimio preko 50 raznih filmova i serija. Posljednji film u kojem je glumio bio je Dan Odluke, snimljen 2014. godine u režiji Ivana Reitmana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak